Vad betyder märket COLOURLOCK?


är en miljövänlig produktserie för lädervård. Denna serie innehåller specialartiklar som rengör effektivt, tillför lädret stabilt, nödvändigt fett, förhindrar oxidation samt skyddar mot solblekning.


De flesta produkter i denna serie har blivit utvecklade i Nya Zeeland där solens skadliga strålar är starkare än här. Tyska Lederzentrum, som är ledande inom reparation och underhållsprodukter för läder i Tyskland, använder sig av COLOURLOCKs produkter.

Många av de skyddande krämerna och sprayerna skyddar effektivt mot de skadliga verkningarna som hudfett, matrester och svett har på läder. De underhåller ytskyddet på ett sådant sätt att de inte täpper till lädrets porer och bevarar det smidigt. Det är viktigt att tänka på att läder är ett levande material som behöver andas, stängs fuktighet och smuts inne i lädret börjar en kemisk nedbrytningsprocess av lädret. Antioxidanter är en viktig beståndsdel i COLOURLOCKs produkter. De hindrar utvecklingen av den kemiska nedbrytningsprocess som inträffar då fett och svett tränger ner i lädret.

De fetter som produkterna innehåller är syntetiska. Fördelen med detta till skillnad från animaliska eller vegetabiliska fetter är att de inte kan härskna. Dessa fetter används bl a till att underhålla gamla uppstoppade djur på museum – och dessa måste hålla mycket länge!!!