Till shoppen

Möbelvård By-Cast

”By cast” och ”By cast look” består av Polyuretan (korrekta förkortningen är PUR). Polyuretan används som ytbeläggning på olika material, t e x. texilier och spaltläder. Polyuretan kan med sina goda egenskaper med fördel användas för att skapa mikroporösa vattenavvisande beläggningar som andas. 

 

Fördelen med denna ytbehandling är att man får en tålig yta som är enkel att underhålla.

Vanligaste felet som görs är att möbeln betraktas som en ”lädermöbel”, och behandlas därefter. Dvs. med lädercreme av olika slag.

Det som sker då är att polyuretanen blir seg med tiden. Detta leder till att möbeln känns kletig. Delaminering kan också förekomma. D v s att polyuretanskiktet släpper från underlaget.

Oönskat fett från människor, mat- och hårprodukter har naturligtvis samma negativa effekter på polyuretan. Om instabilt fett tillförs ytan under lång tid, bildas mörka fläckar och ytan förstörs. Det finns olika kvaliteter av Polyuretan. De är dock alla känsliga för flera av de förhållanden som vi ofta utsätter en möbel för.

Vi rekommenderar By cast & PU Protector som underhållsprodukt för alla polyuretanytor. Produkten innehåller carnaubavax som skyddar ytan från skadligt fett. Den innehåller även antifriktionsmedel, vilket minskar risken för delaminering.

Leather/PVC & PU Cleaner rekommenderas som ”städprodukt” för den dagliga rengöringen. Produkten är ättiksbaserad, vilket gör att pH-värdet neutraliseras

 

 

Sida 1 av 1
Första   Förra   1   Nästa  Sista