Rengöring och skötsel av buffelläder

 

Buffelläder är lätt slipade öppenporiga läder med en sammetsaktig yta. En droppe vatten på ytan kan lätt tränga in och göra lädret mörkare. 

Fördelarna med buffelläder är att de ger en angenäm varm känsla och vacker struktur. Nackdelen är dess känslighet. Det är oftast robust och tåligt, men kan med tiden bli glänsande och fett, det blir lätt fläckar och bleks lätt. 

 

Är buffellädret fortfarande nytt och behöver smörjas in rekommenderar vi Active Leather Cream för anilinläder. Den underhåller lädret och höjer skyddet mot uttorkning och blekning. Är det stor risk för fläckar, behöver lädret kanske impregneras ytterligare, använd då Universal Protector. Vid mycket slitage borde denna behandling göras efter senast ett år och sen oftare. 

Buffelläder som redan är fläckigt eller glansigt ska rengöras och skötas med COLOURLOCK Nubuckset. Lädret blir då renare och skyddet höjs. Även här rekommenderas impregnering. Buffelläder är ett känsligt läder och det kan aldrig bli som nytt. Med nubucksetet har ni allt som man behöver för att själv förbättra lädret. 

 

Mörka buffelläder med slitage och blekskador kan fräschas upp med Nubuk Fresh. Fetta av ytorna med läder-rengöringsbensin innan. Man behöver ca 1 liter Nubuk Fresh för en soffgrupp, eftersom Buffelläder är högabsorberande. 

Extrema blekskador och väldigt feta områden bör behandlas av fackmän. 

Lederpflege

BMW-Buffelläder, blekt mörkbrun 

Lederpflege

Buffelläder är känsliga för fläckar